Objectius

El programa té com a objectiu oferir un entorn segur a persones defensores de drets humans durant un període de 6 mesos pertanyents a comunitats, organitzacions i moviments socials que veuen amenaçada la seua vida o integritat física i psicològica, amb motiu de la seua labor, contribuint a disminuir el risc, enfortir les seues capacitats i difondre l’agenda de defensa de drets de les seues comunitats, organitzacions o moviments socials.

  • Brindar acolliment i acompanyament psicosocial que permeten reduir la inseguretat i violència que enfronten els qui defensen drets humans al seu país.
  • Realitzar incidència política que servisca de protecció i alerta al teixit associatiu i/o comunitari al qual pertany la persona acollida.
  • Sensibilitzar, visibilitzar i denunciar davant la ciutadania i institucions públiques i educatives la labor de les persones defensores, la situació de vulneració de drets humans i amenaça que pateixen les comunitats, organitzacions i moviments socials que treballen en defensa dels drets humans, així com les seues reivindicacions en la matèria.
  • Ampliar i enfortir les xarxes internacionals de suport institucional i polític d’aquestes persones i de les seues comunitats, organitzacions i moviments socials.
  • Fer costat a les comunitats, organitzacions i moviments socials d’origen de la defensora o defensor en aquelles iniciatives que estiguen promovent.
  • Promoure la formació i l’intercanvi de coneixements i experiències d’i amb les persones defensores de drets humans acollides en el programa.
  • Actualitzar i verificar l’estat dels drets humans al país i en particular, de les i els defensors acollits després del seu retorn, amb la possibilitat de la realització d’alguna visita anual al país d’origen d’una delegació valenciana.
  • Visibilitzar la component de gènere que existeix en la violència que pateixen les defensores, adoptant un enfocament diferencial en la manera d’acolliment i en la incidència política que realitzen durant la seua estada.