Thais Aloma Ruiz Daza, és defensora dels drets humans i pertany a l’Associació Nacional de Dones Colombianes.

Ha treballat amb les víctimes del conflicte social i armat a Colòmbia i està vinculada al moviment social de dones. És presidenta del Consell Consultiu de Dones de Valledupar, espai en el qual desenvolupa treball social en el territori amb dones de tots els sectors i classes socials i des del qual es realitza acompanyament a la implementació dels Acords de Pau entre l’Estat colombià i les guerrilles de les FARC-EP.

L’Associació Nacional de Dones Colombianes (ASONAM-C), treballa en la defensa col·lectiva dels drets humans i al costat del moviment de Dones per la Pau, van exercir pressió fins a aconseguir la inclusió de les dones en la taula de negociacions entre el govern colombià i les guerrilles de les FARC, i van estar vinculades al procés de pau.

Ha sigut assetjada i amenaçada pel treball que realitza amb les comunitats, especialment per la defensa i seguiment dels Programes de Desenvolupament amb Enfocament Territorial, per les denúncies que realitza davant de l’incompliment dels acords.