Mohamed Salah Zerouali, té 35 anys és fotògraf i fixer de Equipe Media, organització que documenta les violacions de drets humans al Sàhara Occidental.

 

 

Una de les seues funcions com a fotògraf és ajudar periodistes estrangers a entrar en el terreny perquè puguen documentar la situació que viu el poble sahrauí.

Ha sigut detingut i agredit en moltes ocasions, és víctima de persecució i amenaces, que s’han incrementat des de l’inici de la guerra.

El 10 d’octubre de 2021 va patir amenaces de detenció i mort per haver participat en el taller de capacitació sobre lideratge en la societat civil i documentació, informació i protecció de drets humans organitzat per Équipe Média amb el suport de Emmaus Estocolm.

Equipe Media és una organització sahrauí i agència de premsa local´, la labor de la qual és documentar les violacions dels drets humans que comet el Marroc amb el poble sahrauí i investigar sobre l’espoli dels recursos naturals. Ha sigut reconeguda com a font verificada per a les institucions de l’ONU, ONGs internacionals i agències de premsa internacionals.

L’any 2020 la “Unió de Periodistes” li va concedir el Premi Llibertat d’Expressió i en el 2022 Comissions Obreres li va atorgar el Premi 25 d’Abril a les llibertats.

Pots trobar més informació sobre el defensor en els següents enllaços:

https://www.spsrasd.info/news/spsarchive/en/node/21770

https://arainfo.org/las-autoridades-marroquies-detienen-al-fotografo-catalan-bernat-millet/

https://www.fidh.org/es/temas/defensores-de-derechos-humanos/marruecos-sahara-occidental-restricciones-a-la-libertad-de-reunion-de

https://protectdefenders.eu/morocco-western-sahara-harassment-and-abuse-of-journalists-and-human-rights-defenders/?lang=es